Vanliga Frågor

Hur fungerar RUT-avdraget?

Vi ansöker om Rut-avdraget för dig som konsument. Du behöver alltså inte administrera ditt avdrag på egen hand utan vi sköter allt. Du betalar endast 50% av den totala arbetskostnaden.

För att få ditt Rut-avdrag godkänt av skatteverket så finns det några villkor som du behöver uppfylla.


Du måste ha fyllt minst 18 år vid beskattningsårets utgång

Du, eller din förälder, ska använda bostaden som permanentbostad, fritidsbostad eller liknande.

Du ska vara bosatt i Sverige och betala skatt här (obegränsat skattskyldig) eller bo utomlands men välja att beskattas i Sverige enligt inkomstskattelagen (begränsat skattskyldig).

Du ska ha rutavdrag kvar att utnyttja.

Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rutarbete.

Ett dödsbo kan få rutavdrag men enbart för arbete som är utfört före dödsfallet.

Vad händer om saker skulle gå sönder under flytten?

Allt som går sönder under flytten eller transporten ersätter vi om det är vi som orsakat skadan. Vi är fullt försäkrade hos Trygg Hansa.

Hur lång framförhållning behövs för att boka en flytt?

Ju längre framförhållning desto bättre. Vi gör alltid vad vi kan för att ta på oss alla uppdrag.

Kan man låna/hyra kartonger av er?

Våra kartonger lånas kostnadsfritt när ni använder er av någon av våra tjänster. Våra kartonger finns att hämta/lämna i Solna men kan också levereras till önskad adress mot en kostnad.

Kan man få packhjälp/uppackning?

Självklart löser vi det. Våra packmästare vet hur man packar dina föremål på bästa sätt. Vi använder oss av olika typer av skydd för olika typer av föremål.

Jag behöver hjälp med montering. Gör ni det?

Vi på DMC utför lättare montering, till exempel sätta upp tv-apparater, whiteboards, tavlor och hyllor. Vi genomför även montering av möbler från exempelvis IKEA.

Jag ska flytta utomlands. Kan ni hjälpa mig med det?

På DMC har vi erfarenhet av utlandsflyttar och hjälper er gärna med hela processen kring planering av resvägar, tullar, lastning och flytt. 

Kan jag boka flyttstäd via DMC?

I dagsläget samarbetar vi med etablerade och kunniga städföretag. Vi sköter kontakt med städföretaget för att underlätta för dig som kund. Om det önskas eller behövs så kan vi koppla er samman.

Hur arbetar DMC med säkerhet och trygghet?

Säkerhet och trygghet är av största vikt för oss på DMC. Vår vision är att din flytt och våra anställda ska uppleva en säkerhet av högsta kvalitet. Om en olycka mot förmodan skulle ske så är samtliga av DMCs anställda försäkrade. Självklart har vi försäkringar som täcker skador på föremål. Vi har trafiktillstånd som krävs för att få köra privatpersoner och företags gods.

DMC Flytt frågor