• 📦
 • /
 • Pianoflytt Stockholm: Få Flytthjälp Med Pianon & Flyglar

Pianoflytt Stockholm: Få Flytthjälp Med Pianon & Flyglar

Om du planerar eller behöver hjälp vid en bohagsflytt i Stockholm sticker vi ut från mängden av flyttfirmor tack vare vårt enastående engagemang och service.

Pianoflytt i Stockholm till Konkurrenskraftiga Priser

Att transportera ett piano kräver expertis och precision, särskilt i en stad som Stockholm. Hos DMC Flytt kombinerar vi tillförlitlighet, effektivitet och prisvärdhet för att erbjuda dig den bästa möjliga servicen för din pianoflytt. Vi förstår vikten av ditt instrument och hur avgörande en säker transport är.

Skräddarsydda Lösningar för Varje Pianotransport

Varje piano är unikt, och därför anpassar vi våra lösningar för att möta just dina behov. Oavsett storlek på instrumentet eller flyttavståndet har vi kunskapen och utrustningen för att utföra jobbet effektivt. Vårt mål är att erbjuda en service som minimerar stressen för dig och säkerställer att ditt piano anländer i perfekt skick.

Erfaret och Specialiserat Team

Vårt team består av specialister inom pianotransport som hanterar ditt instrument med yttersta omsorg och professionalitet. Vi är utbildade i specifika tekniker för att säkert packa, transportera och placera ditt piano, oavsett om det är ett flygel eller ett upprätt piano. Vår expertis garanterar att ditt instrument behandlas med den respekt och försiktighet det förtjänar.

Transparent och Ärlig Prissättning

På DMC Flytt tror vi på öppenhet när det gäller kostnader för pianotransporter. Vår prissättning är tydlig och konkurrenskraftig, utan dolda avgifter. Du får en detaljerad offert som tydligt speglar kostnaden för din pianoflytt från start till mål, med ett fast pris för att underlätta din budgetplanering. Få pris direkt för pianoflytt och läs mer om vår service.

VÄLJ DE BÄSTA

Ditt Självklara Val Av Flytthjälp i Stockholm

Letar du efter en flyttprocess utan stress? Sök inte längre än DMC Flytt & Logistik, din pålitliga partner för flyttjänster i hela Sverige. För oss är kundservice av yttersta viktighet vid varje flytt. Vi erbjuder prisvärda och pålitliga flyttlösningar för både privatpersoner och företag, inklusive möjligheter till både kort- och långtidslagring.

Svårigheter vid pianoflytt

De Största Utmaningarna med Pianoflytt i Stockholm

Att flytta ett piano i Stockholm kommer med sina utmaningar, men med DMC Flytts expertis och dedikation kan du känna dig trygg genom hela processen. Vi förstår värdet av ditt instrument och är här för att säkerställa att din pianoflytt sker utan komplikationer. Med det sagt finns det några utmaningar att ta i beaktning.

Trånga Utrymmen och Smala Gator

Stockholm är känt för sina trånga utrymmen och smala gator, särskilt i äldre områden. Att manövrera stora fordon nära bostaden och bära samt navigera med stora föremål som pianon genom dessa begränsade utrymmen kräver expertis.

Läs mer

Ojämna och Kuperade Vägar

Den kuperade terrängen i Stockholm kan komplicera transport av tunga och känsliga instrument som pianon. Hantering av lutningar och ojämna underlag kräver rätt utrustning och teknik för att undvika skador.

Läs mer

Parkering och Trafikrestriktioner

Med strikta trafikregler och begränsade lastzoner utgör parkering en stor utmaning i Stockholm. Det krävs noggrann planering och ibland tillstånd för att flyttfordonet ska kunna parkera nära lastnings- och lossningsplatser.

Läs mer

Bära Piano Upp och Ner för Trappor

I Stockholm finns många äldre fastigheter utan hiss, vilket innebär att pianon måste bäras upp och ner för trappor. Detta är inte bara arbetsintensivt utan också riskabelt för både instrumentet och fastigheten.

Läs mer

Brist på Rätt Utrustning och Redskap

En av de största utmaningarna är avsaknaden av specifika redskap såsom bärsele och pianovagn. Att inte ha tillgång till dessa verktyg kan avsevärt öka risken för personskador och skador på pianot under flytten.

Läs mer

Otillräcklig planering

En pianoflytt kan snabbt bli betydligt mer komplex än vad du först föreställt dig. Vi planerar varje steg i pianoflytten, inklusive parkeringsarrangemang och trafikkoordination, för att minimera eventuella förseningar och komplikationer på flyttdagen.

Läs mer

DMV Flyttfirma bästa

Så Väljer Du Rätt Flyttfirma för Pianoflytt & Flygeltransport i Stockholm

Att välja rätt flyttfirma för din pianoflytt i Stockholm kan verka utmanande bland alla alternativ. DMC Flytt utmärker sig som den pålitliga partnern som leder dig genom processen med expertis och omsorg. Upptäck varför vi är det självklara valet för att flytta pianon och flyglar.

Personligt Engagemang från Start till Mål

När du anlitar DMC Flytt för din pianoflytt, tilldelas du en dedikerad koordinator som övervakar hela processen. Detta säkerställer att allt från förberedelser till leverans sker enligt dina önskemål, med kontinuerlig och klar kommunikation.

Miljömedvetenhet i Varje Steg

DMC Flytt tar miljöansvar genom att använda hållbara metoder och material för din pianoflytt. Genom att välja återanvändbara förpackningar och effektivisera våra transportvägar, bidrar vi till en mindre miljöpåverkan.

Modern Teknik för Effektiv Hantering

Vi använder modern teknik för att effektivisera din pianoflytt, från enkel onlinebokning till uppdateringar i realtid. DMC Flytt förenar hantverksskicklighet med den senaste teknologin för en smidig och trygg transport av ditt piano.

RECENSIONER

Du Är i Goda Händer Med Vår Pianoflytt i Stockholm

Du behöver inte lita på oss när vi säger att vi levererar en förstklassig och personlig service.

Se vad andra säger om oss.

Processen för Pianoflytt med DMC Flytt

01  

Planering och Offert

Kontakta oss på DMC Flytt för en första genomgång av ditt pianos unika behov. Vi diskuterar flyttavståndet, pianots storlek och alla specialönskemål du kan ha. Denna information hjälper oss att utforma en individuellt anpassad flyttplan och ge dig en transparent, konkurrenskraftig offert.

02  

Förberedelser och Specialhantering

Vårt team av specialutbildade pianoflyttare kommer till dig för att noggrant förbereda och skydda ditt piano för transporten. Vi använder specialdesignade förpackningsmaterial och tekniker för att säkerställa att ditt instrument är väl skyddat under hela processen.

03  

Transport och Leverans

Med största försiktighet transporterar vi ditt piano till dess nya plats. Våra chaufförer har den erfarenhet som krävs för att hantera transporten säkert. När vi anländer till destinationen hanterar vi även uppackningen och placeringen av ditt piano enligt dina önskemål, så att allt är perfekt från första stund.

Frågor

Vanliga Frågor Om Pianoflytt i Stockholm

Kan du få RUT-avdrag för pianoflytt?

RUT-avdrag för pianoflytt är möjligt att ansöka om, vilket kan minska kostnaden för din flytt av piano eller flygel. Få pris direkt för pianoflytt hos oss. Det är viktigt att arbeta med en flyttfirma som uppfyller Skatteverkets krav för att kunna dra nytta av denna förmån.

Hur lång tid tar det att flytta  ett piano eller flygel?

Tiden det tar att flytta ett piano eller en flygel varierar beroende på flera faktorer, såsom avståndet mellan de involverade adresserna, tillgång till byggnaden och pianots storlek. En genomsnittlig pianoflytt i Stockholm kan ta från några timmar upp till en hel dag.

Vad kostar en pianoflytt?

Kostnaden för en pianoflytt bestäms av flera variabler, inklusive instrumentets typ, flyttsträckans längd och eventuella särskilda krav som svårighetsgrad vid bärning. För en exakt och konkurrenskraftig prisuppgift är det bäst att kontakta en erfaren pianoflyttfirma som DMC Flytt direkt.

Vart vi finns

Behöver Du Hjälp Med Att Flytta Ditt Piano Inom Stockholm?

Att hitta rätt specialist för pianoflytt i Stockholm kan kännas överväldigande, med så många alternativ tillgängliga. DMC Flytt skiljer sig dock från mängden genom vår djupa expertis, fokus på kundnöjdhet och åtagande till högsta kvalitet. Detta gör oss till det föredragna valet för dig som söker en säker och effektiv pianoflytt i huvudstaden.

Ta första steget mot en trygg och professionell pianoflytt. Kontakta DMC Flytt idag för en kostnadsfri offert och upptäck varför vi är det bästa valet för din pianotransport i Stockholm. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din musikaliska resa mot ett nytt hem.

 • Hasselstigen 2, Solna
 • info@dmcflytt.se
 • 070-886 1891

Förberedelser Innan Flytt av Piano

Att förbereda ditt piano för flytt är ett viktigt steg för att säkerställa en smidig och säker transport. Korrekt förberedelse minimerar risken för skador och förenklar processen för flyttfirman. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Hur Mäter Man Ett Piano Eller Flygel?

Hur du mäter pianots höjd:
För att mäta höjden på ett upprätt piano, mät från golvet till pianots högsta punkt. Detta ger en indikation på dess storlek och hjälper flyttfirman att förbereda rätt utrustning och personal.

Hur du mäter flygelns eller taffelns längd:
Mät längden på din flygel eller taffel från tangenternas framkant till dess bortersta punkt vid svansen. Denna längd är avgörande för att planera transporten och säkerställa att flygeln kan manövreras genom dörröppningar och andra passager.

Ytterligare Förberedelser inför en säker pianoflytt

Att noggrant mäta ditt piano och utföra dessa förberedelser kommer att underlätta flyttprocessen avsevärt. DMC Flytt har expertisen och utrustningen för att hantera din pianoflytt med största omsorg och professionalism.

 • Säkra locket och klaviaturen: Se till att locket på klaviaturen och locket på flygeln är ordentligt stängda och låsta om möjligt, för att förhindra oavsiktlig öppning under transport.
 • Dokumentera skicket: Ta bilder på ditt piano före flytten för att dokumentera dess skick. Detta kan vara värdefullt om en skada skulle uppstå under transporten.
 • Rensa området: Se till att det är fri passage från pianot till lastbilen. Detta innebär att ta bort mattor, möbler och andra föremål som kan vara i vägen.

Vad Väger Ett Piano?

Pianon varierar i vikt beroende på deras storlek och konstruktion. Här är en översikt:

 • Upprätt Pianon:

  • Pianon med en höjd mellan 70–90 cm väger ungefär 130–150 kg.
  • Pianon med en höjd mellan 100–110 cm och 110–120 cm väger ungefär 180–220 kg.
  • Pianon med en höjd mellan 120–140 cm väger ungefär 200–240 kg.
  • Pianon med en höjd på 140 cm och högre kan väga mellan 240–280 kg.
 • Akustiska Flyglar:

  • Flyglar mellan 135–165 cm i längd väger mellan 230–270 kg.
  • Flyglar mellan 170–190 cm i längd väger mellan 250 och 350 kg.
  • Flyglar mellan 200–210 cm i längd väger mellan 320 och 400 kg.
  • En fullstor konsertflygel, mellan 270–310 cm i längd, väger mellan 450 och 600 kg.

Denna information är viktig för att förstå de logistiska utmaningarna och kraven för säker transport av dessa tunga och värdefulla instrument. Oavsett om du planerar en flytt av ett upprätt piano eller en flygel, kan den korrekta hanteringen och transporten kräva specialiserad utrustning och kunskap. DMC Flytt har den erfarenheten och expertisen för att säkerställa att ditt piano eller din flygel transporteras på ett säkert och professionellt sätt.

Hur Man Flyttar Ett Piano Själv: En Guide

Att flytta ett piano på egen hand kan verka som en överkomlig uppgift men bär med sig betydande risker. Trots att vi på DMC Flytt har bred expertis och specialutrustning för säker transport av pianon och flyglar, möter även vi utmaningar. Det krävs inte bara rätt utrustning som bärselar och pianoflyttvagnar, utan också specifik kunskap, teknik, och inte minst, fysisk styrka utöver det vanliga.

1. Förbered pianot innan flytt

Börja med att placera pianot på en vagn som är designad för dess vikt. Det är viktigt att säkerställa att vagnen har tillräcklig kapacitet och att vägen till transportfordonet är helt fri från hinder för en smidig passage.

2. Transport till Fordon

Använd gärna en hiss för att förflytta pianot om det är möjligt, för att undvika komplikationer med trappor. Om en hiss inte finns tillgänglig, är korrekt användning av bärselar essentiellt för att säkert lyfta och transportera pianot i trappor till transportfordonet.

3. Säkra Pianot i Transportfordonet

Väl vid fordonet är det avgörande att använda spännband för att säkert fästa pianot mot fordonets väggar, med användning av skyddande flyttfiltar för att undvika skador på instrumentet under transporten.

4. Hantering i Trappor

Om du måste hantera trappor, se till att använda tekniken med korsade bärselar för att jämnt fördela viktens belastning. Koordinering mellan bärarna är nyckeln till en säker nedbärning, där balansen upprätthålls genom att den främre personen lutar sig lätt framåt och den bakre bakåt.

5. Kör Försiktigt

Slutligen, när pianot är säkert lastat, är det viktigt att köra försiktigt till den nya adressen. Undvik plötsliga rörelser eller kraftiga inbromsningar för att minimera risken för skador på pianot under transporten.

Begär en offert från oss!

Om du är intresserad av en av våra tjänster kan du fylla i uppgifterna och förklara projektet här. Vi återkommer med en beräknad offert, helt utan kostnad och krav.

Blank Form (#3)